Menu

Mont-Tremblant Residence
Mont-Tremblant, Quebec

The residential project consists in the development of an articulated design concept integrated into a complex site topography. The home, and in particular the main room and common spaces, are designed to allow for views of the Versant Soleil ski slopes and the southern exposed rock face of the mountain.

The architectural mandate was to create a four season, secondary residence of approximately 5000 square feet (including the garage) with emphasis on a natural harmony with the environment, the axis towards specific views, with the importance of natural daylight and the relationship between interior and exterior.

A spacious double-height living room with a large two-sided stone fireplace opens towards a modern impressive and inviting kitchen where guests can gather or help in the dinner preparation. The kitchen is open to both the dining room and to the exterior living spaces.

The contemporary style house is constructed with natural materials where wood and stone dominate.  The exposed post and beam structure as well as the authentic wood veneer and cladding interacts with stone that carries the b­eauty of the surrounding forests in.